(ВІДЕО) «На нулі я знайшов справжніх друзів, за ними тепер піду куди завгодно», - прикордонник на псевдо Отшел

НАЗАД
08 вересня 2023 11:30

Прикордонник Віктор з позивним Отшел віддав службі в армії 27 років.

Він брав участь у бойових діях на східних рубежах нашої держави у 2014 році, а за 2 тижні до повномасштабного вторгнення був звільнений у запас. Планував відпочинок, разом із сім’єю поїхав відвідати батьків на Рівненщині. Війна змінила плани та вже 26 лютого 2022 року чоловік прибув до рідної військової частини.

У середині березня підрозділ, у якому проходив службу прикордонник, вирушив у зону бойових дій. Перший важкий бій відбувся буквально на другий день після приїзду прикордонників у населений пункт Степне. Далі – утримання позицій у н.п. Солодке Донецької області та згодом – Мар’їнка. Там підрозділ Отшела обороняв місто від кадирівців.

9 квітня 2022 року Отшел, рятуючи свого пораненого командира після танкового обстрілу, сам отримав тяжкі поранення. «У моєму тілі знайшли 15 уламків, три з них залишились у мене – на пам’ять, – згадує прикордонник. – На війні страшно. Страшно було у 2014, не менш страшно і зараз. Але ми повинні гідно робити свою роботу заради майбутнього наших дітей».

За сумлінне та успішне виконання бойових завдань прикордонник Отшел нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «Золотий хрест».

«Без допомоги моїх побратимів я би загинув. Тому одразу після перемоги хочу зібрати усіх їх за столом, відзначити свою нагороду та подякувати кожному. Там, на нулі, я знайшов справжніх друзів, за ними тепер піду куди завгодно», – додає прикордонник.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси